Întrebări frecvente

Pentru a te ajuta să obții răspunsuri rapide și eficiente la întrebările despre serviciile noastre, am pregătit o listă cuprinzătoare de întrebări frecvente și răspunsuri. Acesta este locul unde poți să găsești informații utile despre produsele noastre, servicii și proceduri pe care să le urmezi pentru a alege o asigurare sau a notifica un eveniment.

Când alegi o asigurare de călătorie trebuie să ai în vedere mai mulți factori: dacă intenționezi să practici sporturi de sezon, ski, snowbord, scuba diving, surfing, ciclism etc alegi o asigurare care să acopere sporturile extreme; dacă pleci cu avionul și ai și zbor de legătură ar fi bine să iei în calcul acoperirea atât a bagajelor precum și a zborului.

În primul rând verifică acoperirile din polița ta de asigurare. Nu toate contractele acoperă acest risc. Declară bagajul pierdut la aeroport și notifică evenimentul pe site sau în call center. Păstrează documentele de călătorie, chitanțele pentru bunurile de urgență achizitionate. 

Comunică consultantului tău în asigurări ce sporturi intenționezi să practici în timpul vacanței și verifică să fie bifate sporturile extreme pe poliță. Citește în contractul de asigurare condițiile în care este acoperită practicarea acestor sporturi.

Apelează numărul de telefon menționat în polița de asigurare sau notifică evenimentul în 4 pași direct pe site. Un operator call center va organiza serviciul medical de care ai nevoie fără niciun cost suplimentar. 

Prima pentru asigurarea de călătorie variaza în funcție de mai multi factori, cum ar fi: țara de destinație, durata călătoriei, vârsta, riscurile acoperite prin polița de asigurare. Intră în contact cu un consultant Destine Broker și alege asigurarea potrivită pentru tine. 

Verifică pe site-ul MAE https://www.mae.ro/travel-conditions condițiile de călătorie pentru fiecare țară în care intnționezi calatorești. Ia cu tine și asigurarea de călătorie potrivită pentru vacanța ta.